Scenen
i CPH Food Space

10.15 Velkommen
Ved Johan Kristensen Dal, formand for Slow Food København-Nordsjælland

10.30-11.00 Samtale: Up-and-coming vs. gammel i gårde (gratis)
Slow Foods Hardy Jensen i samtale med to danske ostemagere, nemlig den rutinerede Lene Asser Jensen fra Kragebjerggård (biodynamisk råmælksost) og osteiværksætteren Birgitte Christensen fra Kunigunde (hjemmepiskede flødeoste).

11.15-11.45 Hvad skal der til for at producere råmælksoste i Danmark? (gratis)
Hvorfor kan det lade sig gøre for små producenter i de fleste andre EU-lande, som vi deler lovgivning med, men ikke her? Slow Foods Jannie Vestergaard i samtale med Ulrich Pinstrup, Sektionsleder Hygiejnegruppen, Foder- og Fødevaresikkerhed i Fødevarestyrelsen.

12.15-13.00 Smagning og foredrag: Øl og ost (75 kr. – køb billet her)
Slow Foods Jannie Vestergaard og Hardy Jensen gennemgår principperne bag pairing af ost og øl, og vi smager en stribe gode eksempler.

14.20-14.50 Foredrag (gratis)
Kerstin Jürss, formand for Sveriges Gårdsmejerister og ostemager på Jürss Mejeri ved Stockholm fortæller om sit ostehåndværk og arbejdet med oste af både rå og pasteuriseret mælk.

15.15-16.00 Smagning og foredrag: Råvare, håndværk og modning (75 kr. – køb billet her)
Mejeriingeniørstuderende og Slow Food-bestyrelsesmedlemmer Emilie Daugbjerg og Marie Østergaard beskriver og demonstrerer betydningen af råvarekvalitet og modning for den færdige ost.

16.15-17.00 Panel talk: The Future of Artisenal Cheesemaking in the Nordic Countries (gratis/free)
Panelists are Kerstin Jürss, Cheesemaker at Jürss Mejeri and Chair of the Swedish Dairy Farmers’ Association; David Asher, Cheesemaker, Author and Educator through his Black Sheep School of Cheesemaking; plus 1-2 Danish cheesemakers TBA. Moderator: Jannie Vestergaard, Slow Food.

Køkkenet
i Børnenes Madhus

10 m fra indgangen til CPH Food Space

12.30-14.30 David Asher: The Art of Natural Cheesemaking: Masterclass and demonstration (200 kr. – køb billet her)
In this 2-hour crash course in natural cheesemaking, Canadian Author and Educator David Asher from the  Black Sheep School of Cheesemaking shares his extensive knowledge and his particular cheesemaking techniques that can easily be reproduced at home or at small scale dairies.  Participants will learn how to take the steps to make their cheeses more naturally, without packaged starters, additives and chemicals, and how to source the best possible milk for their cheesemaking.